Tarta z dynią i cheddarem
Kolejna propozycji na pyszną i szybką tartę, tym razem z dynią i bardziej wyrazistym serem cheddar.
Pyszne połączenie smaków, tarta bardzo smakowała rodzinie, wypróbujcie przepis.
Pyszne połączenie smaków, tarta bardzo smakowała rodzinie, wypróbujcie przepis.
Składniki:
- 1/2 opakowania ciasta francuskiego
- 10 dag sera cheddar
- 20 dag dyni pokrojonej w kostkę
- świeży tymianek
- jajko
Opis wykonania:
Ciasto delikatnie zawijamy na bokach do środka tworząc tzw. ramkę. Ser trzemy za pomocą najlepiej obieraczki do jarzyn bezpośrednio na tartę, układamy kawałki dyni i tu uwaga najlepiej mniejsza kostka.
Tarte smarujemy po bokach roztrzepanym jajkiem i wkładamy do nagrzanego do 200 C piekarnika na 20 minut, podajemy od razu po upieczeniu.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html