Zapiekane figi z serem Lazur
Pyszna i efektowna przystawka dla wszystkich, efektowne połączenie smaku słonego ze słodkim. Można je dodatkowo owinąć pancettą lub szynką parmeńską i również będzie jeszcze smaczniej. ja jednak zdecydowałam się na wersję dla wegetarian.
Składniki:
- 5 fig świeżych
- 10 dag sera Lazur
- miód
Opis wykonania:
Figi delikatnie nacinamy na krzyż, nie do końca by się nam nie rozpadły, układamy w brytfance.
Do każdej wkładamy lekko rozchylając pokrojony bądź pokruszony ser i wkładamy do nagrzanego do 180 C piekarnika na 15 minut.
Po tym czasie od razu serwujemy polewając figi miodem lub octem balsamicznym.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html