Wieżyczki z kremem z szynką i korniszonem

Smaczne i efektowne, a zarazem szybkie w wykonaniu :).






Składniki :



  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 15 dag gotowanej szynki
  • 20 dag serka mascarpone
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1-2 ogórki korniszony

Opis wykonania:


1 Płaty ciasta kładziemy jeden na drugim. Foremką o śr. 4 cm wykrawamy kółka i rozkładamy na 2 części. W co drugim za pomocą kieliszka wycinamy pośrodku dziurkę, łączymy ponownie. Pieczemy do uzyskania złotego koloru około 12- 15 minut w 180 C. Studzimy.

2. Szynkę  i ogórki kroimy drobno, dodajemy mascarpone, natkę pietruszki i parmezan ewentualnie można jeszcze doprawić pieprzem.

3. Masę nakładamy do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdki - tak by szynka nie blokowała wyciskania kremu. Środek upieczonego ciasta lekko uciskamy tworząc wgłębienie, napełniamy kremem.




Podobne Przepisy

0 komentarze

Instagram