Keks mocno bakaliowy

Tak spóźniony, ale ja w sumie keksa mogłabym jeść co niedziele tak bardzo je lubię :).

Składniki :

  • 30 dag bakalii mieszanych
  • 2 szklanki mąki
  • 25 dag masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 4 jajka
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

Opis wykonania:


1. Bakalie siekamy i oprószamy 2 łyżkami mąki. 

2. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem dodając po jednym żółtku. Miksujemy, aż masa będzie puszysta.

3. Wsypujemy przesiana z proszkiem mąkę, mieszamy dodajemy bakalie i ubita piane z białek delikatnie łączymy.

4. Ciasto przekładamy do wysmarowanej i oprószonej mąką podłużnej formy. Pieczemy około 60 minut w 180 C.



Komentarze

  1. bardzo ładnie udekorowany :)
    fakt, keks to jedno z tych ciast, które można by było jeść na okrągło :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)