Wieżyczki z kremem z szynką i korniszonem

Smaczne i efektowne, a zarazem szybkie w wykonaniu :).






Składniki :



  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 15 dag gotowanej szynki
  • 20 dag serka mascarpone
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 2 łyżki startego parmezanu
  • 1-2 ogórki korniszony

Opis wykonania:


1 Płaty ciasta kładziemy jeden na drugim. Foremką o śr. 4 cm wykrawamy kółka i rozkładamy na 2 części. W co drugim za pomocą kieliszka wycinamy pośrodku dziurkę, łączymy ponownie. Pieczemy do uzyskania złotego koloru około 12- 15 minut w 180 C. Studzimy.

2. Szynkę  i ogórki kroimy drobno, dodajemy mascarpone, natkę pietruszki i parmezan ewentualnie można jeszcze doprawić pieprzem.

3. Masę nakładamy do rękawa cukierniczego z końcówką dużej gwiazdki - tak by szynka nie blokowała wyciskania kremu. Środek upieczonego ciasta lekko uciskamy tworząc wgłębienie, napełniamy kremem.




Komentarze

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)