Kostki serowe na ostro
Przyrządziłam je na domowe party wszyscy się nimi zajadali, robi się je szybko i są bardzo smaczne :).
1. Ser kroimy w kostkę, cebule kroimy na grube plastry, czosnek kroimy w grubsze plasterki.
2. W litrowym słoiku przekładamy trochę cebuli, ser, czosnek, rozmaryn i tak do skończenia składników.
3. Oliwę łączymy z octem winnym, doprawiamy pieprzem, solą, chili i słodką papryką, zalewamy kostki serowe. Słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki na min.24 h.
źródło : Jolanta Muras -Przystawki i przekąski
Składniki :
- 20 dag żółtego sera
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 150 ml oliwy
- 50 ml octu winnego
- kilka gałązek rozmarynu
- szczypta chili
- 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
- szczypta soli
- pieprz mielony
Opis wykonania :
1. Ser kroimy w kostkę, cebule kroimy na grube plastry, czosnek kroimy w grubsze plasterki.
2. W litrowym słoiku przekładamy trochę cebuli, ser, czosnek, rozmaryn i tak do skończenia składników.
3. Oliwę łączymy z octem winnym, doprawiamy pieprzem, solą, chili i słodką papryką, zalewamy kostki serowe. Słoik zakręcamy i odstawiamy do lodówki na min.24 h.
źródło : Jolanta Muras -Przystawki i przekąski
kiedyś robiłam tak fetę, ale o żółtym nie pomyślałam. Następnym razem zrobię z żółtego:)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł,
OdpowiedzUsuńwww.magicznakuchnia.bkox.pl
Świetny przepis. Taki serek ze słoiczka... super :)
OdpowiedzUsuń