Śledzie w oleju z cebulą

Chyba każdy je lubi, trochę spóźniony przepis, ale tyle się działo że nie miałam kiedy wcześniej dodać go na bloga :).



Składniki :



  • 25 dag solonych filetów śledziowych
  • 3 cebule
  • 1/2 szklanki oleju
  • sok z 1/2 cytryny
  • czarny pieprz

Opis wykonania :


1. Śledzie namaczamy w dużej ilości zimnej wody około 3 godziny, osuszamy i kroimy na małe kawałki.

2. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.

3. W dużym słoiku układamy warstwami śledzie i cebulę, każdą warstwę skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy pieprzem. Pamiętajmy by ostatnią warstwę stanowiła cebula.

4. Cebulę zalewamy olejem, wstawiamy na minimum 2 doby do lodówki.




źródło : Przysmaki ze śledzi

Komentarze

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)