Paluszki z ciasta francuskiego
Uwielbiam je! Można je zrobić nawet wówczas, gdy są już goście, tylko trzeba mieć dosyć sporo zapasów ciasta francuskiego, bo szybko znikają :).
1. Jajko dokładnie rozrabiamy, ciasto rozwijamy i smarujemy jajkiem. Następnie układamy szynkę parmeńską i posypujemy chili.
2. Ciasto kroimy na paski o szerokości 1.5 cm, skręcamy i układamy na wyścielonej papierem blaszce.
3 . Pieczemy ok. 10 minut w 180 C.
Składniki :
- 2 opakowania ciasta francuskiego
- 1 jajko
- 2 łyżki suszonych płatków chili
- szynka parmeńska
Opis wykonania :
1. Jajko dokładnie rozrabiamy, ciasto rozwijamy i smarujemy jajkiem. Następnie układamy szynkę parmeńską i posypujemy chili.
2. Ciasto kroimy na paski o szerokości 1.5 cm, skręcamy i układamy na wyścielonej papierem blaszce.
3 . Pieczemy ok. 10 minut w 180 C.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html