Brioszka z bananem i orzechami laskowymi z automatu
Kolejny przepis na pyszną brioszkę, jak zdążyliście zauważyć przepisów na nie jest dosyć sporo. Ja po prostu bardzo je lubię, nie ma jak wrzucić kilka składników do maszyny i za 3 godziny, gdzie w międzyczasie mogę zrobić milion innych rzeczy - mam gotowy pyszny wypiek. Ta jest obłędna z dodatkiem banana, jego aromat czuć od razu po ukrojeniu, a jakie to dobre z kremem czekoladowym :D. Oczywiście do ich wypiekania nie trzeba mieć koniecznie automat, wystarczy ręcznie dobrze wyrobić ciasto dodając na samym końcu dodatki, a następnie przenieść ciasto do blaszki i odstawić do wyrośnięcia, po czym upiec w piekarniku w 190 C około 45 minut.
Składniki: na 700g
- 500 g mąki pszennej
- 2 jajka
- 100 g margaryny lub masła
- 150 ml mleka
- 60 g cukru
- opakowanie drożdży suchych 7g
- 1,5 łyżeczki soli
- 2 banany pokrojone w plasterki
- 60 g orzechów laskowych
Opis wykonania:
Do formy wlewamy rozpuszczoną margarynę, mleko, roztrzepane jajka. Następnie wsypujemy cukier i sól oraz na samym końcu mąkę i drożdże.Wybieramy program - ja ustawiłam na wypiek chleba bez soli około 2:30h. Wybieramy najniższą wagę pieczywa i najniższy poziom zrumienienia skórki.
Po sygnale dźwiękowym wrzucamy dodatki. Po upieczeniu studzimy na kratce.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html