Brioszka z wanilią

Kolejny wypiek z automatu, szczególnie polecam tym, którzy uwielbiają dodatek wanilii w wypiekach. Brioszka jest delikatna i ma wspaniały waniliowy aromat.






Składniki:  około 650 g chleba


  • 400 g mąki pszennej
  • 70 g masła
  • 2 łyżeczki zmielonej wanilii/pasty waniliowej
  • cukier waniliowy
  • 240 ml mleka
  • 1/2 łyżeczki drożdży piekarskich
  • 40 g cukru
  • 1 łyżeczka soli

Opis wykonania:


Do formy do pieczenia wlewamy ciepłe mleko i roztopione masło. Dodajemy cukier, sól, wanilię i cukier waniliowy. Następnie mąkę oraz drożdże. Wybieramy program na chleb słodki oraz stopień zarumienienia skórki.
Po upieczeniu studzimy na kratce.



Komentarze

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)