Bułki z parówką i żółtym serem
Kto jadł owe bułki wie, że są przepyszne i szybkie w wykonaniu. Można je podawać na ciepło lub na zimno, pokrojone na mniejsze kąski są idealne jako przystawka. Użyjcie swoje ulubione parówki - ja takie mam i szczerze kupuję tylko te Berlinki, ponieważ maja najwyższą zawartość mięsa i nie jest to mięso oddzielane mechanicznie. Jeżeli jesteście wegetarianami lub nie przepadacie za parówkami, użyjcie zamiast mięsa usmażone pieczarki.
Składniki : na 8-12 sztuk.
- 1/2 kg mąki pszennej
- 5 dag drożdży
- 2 jajka
- 1 szklanka mleka
- 1/2 margaryny
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżeczki soli
- 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki
- ketchup ulubiony
- ser w plasterkach
- parówki
Opis wykonania:
Podgrzewamy mleko, w połowie rozpuszczamy drożdże z cukrem i łyżką mąki. Odstawiamy by rozczyn urósł. Mąkę przesiewamy, dodajemy jajka, sól, paprykę, roztopioną zimną margarynę oraz pozostałe mleko. Wlewamy rozczyn i dokładnie wyrabiamy ciasto. Odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut by wyrosło.
Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy i kroimy na prostokąty ( ja podzieliłam na 8 części i układałam całe parówki, możecie zrobić mniejsze bułeczki z połówkami parówek)
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html