Chrzan z dodatkiem jajka

Przepis dostałam od teściowej, ta zaś z kolei od koleżanki z pracy - Pani Joli. Przepis należy do jej mamy i jest wspaniałym dodatkiem do mięs i wędlin. Wypróbujcie sami :).




Składniki :

  • mały słoiczek chrzanu (najlepszy jest "Społem" lub ten z Biedronki. Pamiętajcie, że ma być to chrzan, a nie krem chrzanowy)
  • 3 - 4 jajka
  • 2 łyżki majonezu
  • szczypta soli 
  • szczypta cukru

Opis wykonania :

1. Chrzan wykładamy na gęste sito i pozostawiamy, by odciekła woda. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.

2. Jajka trzemy na drobnej tarce, dodajemy obcieknięty chrzan, sól i cukier oraz majonez. Mieszamy, przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.

Ja na słoiczek dodałam 6 jajek, bo był dla mnie zbyt mocny ;).





Komentarze

  1. Fajne, lubię takie przepisy "od Pani Joli" :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. pierwszy raz się spotykam z takim chrzanem. ciekawy!

    OdpowiedzUsuń
  3. No, ciekawy pomysł. Ale skoro sprawdzony, to pewnie można w ciemno zrobić taki chrzan :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)