Potrawy z jajek
Wielkanoc
Chrzan z dodatkiem jajka
Przepis dostałam od teściowej, ta zaś z kolei od koleżanki z pracy - Pani Joli. Przepis należy do jej mamy i jest wspaniałym dodatkiem do mięs i wędlin. Wypróbujcie sami :).
Składniki :
- mały słoiczek chrzanu (najlepszy jest "Społem" lub ten z Biedronki. Pamiętajcie, że ma być to chrzan, a nie krem chrzanowy)
- 3 - 4 jajka
- 2 łyżki majonezu
- szczypta soli
- szczypta cukru
Opis wykonania :
1. Chrzan wykładamy na gęste sito i pozostawiamy, by odciekła woda. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy.2. Jajka trzemy na drobnej tarce, dodajemy obcieknięty chrzan, sól i cukier oraz majonez. Mieszamy, przekładamy do słoiczka i przechowujemy w lodówce.
Ja na słoiczek dodałam 6 jajek, bo był dla mnie zbyt mocny ;).
4 komentarze
Fajne, lubię takie przepisy "od Pani Joli" :)))
OdpowiedzUsuńpierwszy raz się spotykam z takim chrzanem. ciekawy!
OdpowiedzUsuńsmaczny pomysł:)
OdpowiedzUsuńNo, ciekawy pomysł. Ale skoro sprawdzony, to pewnie można w ciemno zrobić taki chrzan :)
OdpowiedzUsuńW TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html