Łosoś z masłem pietruszkowym
Kolejny przepis na pyszną i zdrową rybkę.
Rybę wkładamy do miski i zalewamy marynata, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy na 1-2 godziny do lodówki.
Miękkie masło ucieramy i dodajemy pokrojona natkę pietruszki i lekko solimy.
Rybę układamy w brytfance z rusztem kładziemy po 1 kopiatej łyżeczce masła na rybę.
Pieczemy około 15 - 20 minut w 180 C ( Rybę należy sprawdzać, aby jej nie przesuszyć )
Składniki : na 4 osoby
- 700 g filetu z łososia
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 4-3 ząbki czosnku
- 2 łyżki soku z cytryny
- 4 łyżki sosu sojowego
- 3 łyżki płynnego miodu
- 100 g masła
- pęczek pietruszki
- zioła prowansalskie
- sól
- pieprz
Opis wykonania :
Filet dzielimy na porcje, przygotowujemy marynatę mieszamy oliwę z sokiem z cytryny, sosem sojowym, miodem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i niewielka ilością ziół.Miękkie masło ucieramy i dodajemy pokrojona natkę pietruszki i lekko solimy.
Rybę układamy w brytfance z rusztem kładziemy po 1 kopiatej łyżeczce masła na rybę.
Pieczemy około 15 - 20 minut w 180 C ( Rybę należy sprawdzać, aby jej nie przesuszyć )
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html