Pieczony pstrąg z cytryną
Bardzo często przyrządzam ryby, a to kolejny pomysł na pyszna i zdrową rybkę :)
Cytrynę dokładnie myjemy, kroimy w plastry, kładziemy po 2 kawałki w środku brzucha, posypujemy posiekaną dymką i koperkiem. Posypuje z wierzchu rozmarynem.
Rybę zawijamy w folię aluminiowa i pieczemy ok. 30 minut w
180 C.
Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego :)
Składniki : dla 4 osób
- 4 szt. pstrąga
- 1 cytryna
- 3 dymki
- koperek
- sól,pieprz
- suszony rozmaryn
Opis wykonania :
Pstrągi myjemy dokładnie i wycieramy do sucha. Oprószamy solą i pieprzem dokładnie w środku i na zewnątrz. Ja odcinam głowy, gdyż u mnie nie tolerują widoku całej ryby na talerzu ;), ale jeżeli to komuś nie przeszkadza nie musi jej odcinać.Cytrynę dokładnie myjemy, kroimy w plastry, kładziemy po 2 kawałki w środku brzucha, posypujemy posiekaną dymką i koperkiem. Posypuje z wierzchu rozmarynem.
Rybę zawijamy w folię aluminiowa i pieczemy ok. 30 minut w
180 C.
Podajemy z surówką i pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego :)
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html