Pyszne rogaliki z marmoladą

Przepis ten dostałam od mamy jest świetny i bardzo często gości w moim domu , a rogaliki nie zdążą jeszcze ostygnąć , a już ich nie ma. Polecam wyrabianie ciasta w robocie wtedy są bardzo delikatne i pulchne.




Składniki :


  • 40 dag mąki pszennej
  • 1 kostka margaryny
  • 1 jajko
  • 3 dag drożdży
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 łyżka cukru kryształu
  • szczypta soli
  • marmolada


Opis wykonania :


1. Z mleka, drożdży i cukru przygotowujemy zaczyn. Mąkę przesiewamy , dodajemy jajko i drobno pokrojona margarynę, wlewamy wyrośnięty zaczyn i wszystko dokładnie wyrabiamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do zamrażalki na 1 godzinę.

2. Ciasto najlepiej podzielić na 4 części , każdą rozwałkować na koło, podzielić na trójkąty.Nakładamy marmoladę na najdłuższy brzeg i zwijamy.

3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C.  na 12 minut. 








Oto stare zdjęcie ;)

Komentarze

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)