Ogórki z musztardą na zimę

Przepis  dostałam od mojej mamy, jadłam różne, ale te mi najbardziej  smakują :).





Składniki :

  •  5 kg ogórków
  • 1 i 1/2 L wody
  • 1/2 L octu
  • 1/2 kg cukru
  • 3 płaskie łyżki soli
  • 5 - 6 łyżek musztardy
  • 3 -4 liście laurowe
  • 3-4 ziarna ziela angielskiego

Opis wykonania : 

1. Ogórki myjemy, obieramy i kroimy wzdłuż. Ułożyć ciasno w umytych i wyparzonych słoikach. 2. Zalewę gotujemy i studzimy. Zimną zalewę wlewamy do słoików. Pasteryzujemy w gorącej wodzie 15 minut lub w zimnej od zagotowania 10 minut.





Komentarze

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)