Pieczeń wieprzowa z ziołami
Kolejna propozycja na pyszna soczystą pieczeń w sam raz na niedzielny obiad :). Pieczeń jest wspaniała, soczysta i rozpływa się w ustach ;).
1. Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. W rondlu topimy połowę masła i dodajemy połowę wymieszanych ze sobą ziół oraz ząbek czosnku pokrojony w plasterki.
2. Następnie wkładamy mięso i rumienimy z każdej strony. Na pozostałym maśle szklimy pokrojona w cienkie plasterki cebule i czosnek. Całość przekładamy do wieprzowiny, wsypujemy resztę ziół, rozgniecione ziele angielskie, sól i pieprz.
3. Wlewamy letnią wodę tak, aby całe mięso było nią przykryte. dusimy, aż mięso będzie miękkie.
Składniki :
- 1 kg szynki wieprzowej
- 4 cebule
- 4 duże ząbki czosnku
- 12 dag masła
- po 1/2 łyżeczki oregano, bazylii, tymianku i mięty
- 2 ziarna ziela angielskiego
- sól, pieprz
Opis wykonania :
1. Mięso dokładnie myjemy i osuszamy. W rondlu topimy połowę masła i dodajemy połowę wymieszanych ze sobą ziół oraz ząbek czosnku pokrojony w plasterki.
2. Następnie wkładamy mięso i rumienimy z każdej strony. Na pozostałym maśle szklimy pokrojona w cienkie plasterki cebule i czosnek. Całość przekładamy do wieprzowiny, wsypujemy resztę ziół, rozgniecione ziele angielskie, sól i pieprz.
3. Wlewamy letnią wodę tak, aby całe mięso było nią przykryte. dusimy, aż mięso będzie miękkie.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html