Kompot z agrestu na zimę
Od dawien dawna wiadomo, że agrest ma działanie lecznicze, jest doskonały dla dzieci przy przeziębieniach i kobiet w ciąży. Nie jest drogi dlatego zachęcam do zrobienia kilku słoiczków na zimę, by mieć domowy środek na przeziębienie. Przepis pochodzi z tej strony klik.
1. Agrest myjemy, odsączamy i obcinamy ogonki. Umyte i wyparzone słoiki wypełniamy do pełna agrestem.
2. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem, gorącym syropem zalewamy owoce, dokładnie osuszamy gwinty słoików i dokładnie zakręcamy.
3. Pasteryzujemy ok. 20 minut.
Składniki :
- 2,5 kg agrestu
- 1,5 l wody
- 0,5 kg cukru
Opis wykonania :
1. Agrest myjemy, odsączamy i obcinamy ogonki. Umyte i wyparzone słoiki wypełniamy do pełna agrestem.
2. W garnku zagotowujemy wodę z cukrem, gorącym syropem zalewamy owoce, dokładnie osuszamy gwinty słoików i dokładnie zakręcamy.
3. Pasteryzujemy ok. 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html