Pieczeń koperkowa

Kolejny przepis na pyszną pieczeń w sam raz na obiad lub kolację.



Składniki :


  • 1 kg mięsa mielonego
  • szklanka bułki tartej
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki krupczatki
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju
  • tłuszcz i bułka tarta do formy


Opis wykonania :


1. Bułkę wsypujemy do miski, zalewamy zimnym bulionem, mieszamy i odstawiamy na kilka minut.
Do bułki dodajemy mięso, jajka, mąkę, koperek, sól i pieprz, mieszamy i dokładnie wyrabiamy.

2. Formę keksową smarujemy i oprószamy bułką, wkładamy mięso, wyrównujemy i polewamy olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na 30 minut po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 C i pieczemy kolejne 30 minut.

3. By pieczeń  się nie kruszyła należy ją  lekko ostudzić i dopiero kroić. Smacznego




Podobne Przepisy

4 komentarze

  1. Justynko ... nie można nadążyć za Tobą...tyle przepisów w jeden dzień... :)... a pieczeń <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Małe opóźnienie związane z brakiem czasu ;) na publikacje

      Usuń
  2. Bardzo lubię takie domowe pieczenie, świetnie sprawdzają się jako dodatek do kanapki :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajna pieczeń! i prosty przepis!

    OdpowiedzUsuń

Instagram