Pieczeń koperkowa

Kolejny przepis na pyszną pieczeń w sam raz na obiad lub kolację.



Składniki :


  • 1 kg mięsa mielonego
  • szklanka bułki tartej
  • szklanka bulionu warzywnego
  • 4 jajka
  • 2 łyżki mąki krupczatki
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • łyżka oleju
  • tłuszcz i bułka tarta do formy


Opis wykonania :


1. Bułkę wsypujemy do miski, zalewamy zimnym bulionem, mieszamy i odstawiamy na kilka minut.
Do bułki dodajemy mięso, jajka, mąkę, koperek, sól i pieprz, mieszamy i dokładnie wyrabiamy.

2. Formę keksową smarujemy i oprószamy bułką, wkładamy mięso, wyrównujemy i polewamy olejem. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C na 30 minut po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 C i pieczemy kolejne 30 minut.

3. By pieczeń  się nie kruszyła należy ją  lekko ostudzić i dopiero kroić. Smacznego




Komentarze

  1. Justynko ... nie można nadążyć za Tobą...tyle przepisów w jeden dzień... :)... a pieczeń <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Małe opóźnienie związane z brakiem czasu ;) na publikacje

      Usuń
  2. Bardzo lubię takie domowe pieczenie, świetnie sprawdzają się jako dodatek do kanapki :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Fajna pieczeń! i prosty przepis!

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html

instagram

Zdjęcia, które prezentuję na blogu są mojego autorstwa. Nie wyrażam zgody na ich kopiowanie oraz wykorzystywanie w internecie lub innych publikacjach bez mojej zgody. (Ustawa o prawie autorskimi prawach pokrewnych z dnia 04.02.1994r. Dz. U. Nr 24, poz 83)