Mandarynkowo - pomarańczowa rozpusta
Skusiło mnie to ciasto pewnie dlatego, że przypomina mi lato. Pyszne, aromatyczne ciasto z wilgotnym biszkoptem, który jeszcze przecięłam i wzbogaciłam dżemem pomarańczowym ze skórką pomarańczową, co nadało lekko goryczkowego posmaku, ale dodało jeszcze więcej cudownego pomarańczowego aromatu. Ach, to wspomnienie lata.
Składniki :
Biszkopt :
- 1 szklanka mąki pszennej
- 1 szklanka cukru
- 6 jajek
- 2 opakowania kisielu o smaku pomarańczowym
- 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
Masa mandarynkowa :
- 2 puszki mandarynek
- 2 opakowania kisielu o smaku pomarańczy
- 2 opakowania galaretki pomarańczowej
Masa śmietankowa :
- 3 szklanki mleka
- 3 opakowania bitej śmietany w proszku
- 2 opakowania galaretki cytrynowej
Dodatki :
- 2 opakowania ciastek "Delicje"
Faktycznie rozpusta. Piękna.
OdpowiedzUsuń