Rolowany falafel z pesto rosso
To drugi przepis na falafel i równie smaczny, zwłaszcza dla smakoszy pesto w tym przepisie użyłam czerwonego, ale w sumie można nadziać go czym chcecie.
na 6 sztuk
1. Przygotowana masę z ciecierzycy dzielimy na 6 części, układamy na kawałku foli spożywczej i formujemy prostokąt.
Składniki :
na 100 g B 11,0 g , T 12,9 g , W 34,9 g , Bł 8,6 g , kcal 291na 6 sztuk
- Podstawowa masa z ciecierzycy http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/2013/04/falafel-z-ciecierzycy.html
- dowolna pasta pesto ja użyłam rosso
Opis wykonania :
1. Przygotowana masę z ciecierzycy dzielimy na 6 części, układamy na kawałku foli spożywczej i formujemy prostokąt.
2. Nakładamy nadzienie w tym przypadku pesto rosso i zwijamy pomagając sobie folią, formujemy rulonik.
3. Smażymy na mocno rozgrzanym oleju na złoty kolor możemy włożyć i podpiec jeszcze w piekarniku ok. 8 minut w 200 C.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html