Mielone z niespodzianką
Kto z nas ich nie lubi - no i tacy się zdarzają :), ale to uatrakcyjniona wersja godna polecenia pod warunkiem że lubicie parówki.
czas ok. 40 minut
1.Cebule drobno posiekać i zeszklić do miękkości na tłuszczu (można też dać surową, ale ja osobiście wolę już zeszkloną ). Po wystudzeniu dodać do mięsa mielonego, następnie wsypujemy bułkę tartą, dodajemy jajka i wodę oraz sól i pieprz. Wszystko dobrze wyrabiamy.
2. Mięso dzielimy na 4 części. Następnie na kawałku foli spożywczej formujemy prostokąt.
Smarujemy musztardą i kładziemy parówkę, zawijamy przy pomocy folii i formujemy kotlet.
Następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Można je potrzymać 10 minut w piekarniku.
Składniki :
dla 4 osób- 60 dag mielonej łopatki
- 1 cebula
- 2 jajka
- 1/3 szklanki bułki tartej
- 1/4 szklanki wody
- 4 parówki z szynki
- musztarda wg. uznania
- olej do smażenia
- sól, pieprz
Opis wykonania :
czas ok. 40 minut
1.Cebule drobno posiekać i zeszklić do miękkości na tłuszczu (można też dać surową, ale ja osobiście wolę już zeszkloną ). Po wystudzeniu dodać do mięsa mielonego, następnie wsypujemy bułkę tartą, dodajemy jajka i wodę oraz sól i pieprz. Wszystko dobrze wyrabiamy.
2. Mięso dzielimy na 4 części. Następnie na kawałku foli spożywczej formujemy prostokąt.
Smarujemy musztardą i kładziemy parówkę, zawijamy przy pomocy folii i formujemy kotlet.
Następnie panierujemy w bułce tartej i smażymy na złoty kolor.
Można je potrzymać 10 minut w piekarniku.
Komentarze
Prześlij komentarz
W TEJ WITRYNIE SĄ WYKORZYSTYWANE PLIKI COOKIE, KTÓRYCH GOOGLE UŻYWA DO ŚWIADCZENIA SWOICH USŁUG I ANALIZOWANIA RUCHU. TWÓJ ADRES IP I NAZWA KLIENTA UŻYTKOWNIKA ORAZ DANE DOTYCZĄCE WYDAJNOŚCI I BEZPIECZEŃSTWA SĄ UDOSTĘPNIANE GOOGLE, BY ZAPEWNIĆ ODPOWIEDNIĄ JAKOŚĆ USŁUG, GENEROWAĆ STATYSTYKI UŻYTKOWANIA ORAZ WYKRYWAĆ NADUŻYCIA I NA NIE REAGOWAĆ.
Więcej o Polityce prywatności przeczytasz Tu
http://gotowanieipieczenieiloveit.blogspot.com/p/polityka-prywatnosci.html